Appar jag använder till att redigera bilder

Jag får ofta frågor om hur jag redigerar mina bilder. När jag redigerar mina bilder till Instagram så gör jag oftast det i telefonen eller i ipaden. Jag vill ha ungefär samma stuk på bilderna för att det ska passa in bra i flödet. Jag använder alltid 2 appar och ibland en tredje. Alla dessa är väldigt smidiga och det tar max 5 minuter totalt för mig att redigera en bild. Bilderna till bloggen redigerar jag oftast i Photoshop på datorn men det händer även att jag gör det i apparna också. Alla dessa tre apparna är gratis men det går att köpa till extra filter om man vill!


VSCO

Denna appen använder jag alltid först, då använder jag något av dom färdiga filtrena. De jag använder mest är A4 (men drar ner värmen lite), A5, H1 och H2.

 AFTERLIGHT
I denna appen ändrar jag sedan ljuset, kontrast m.m och lägger till brus.

PHOTOSHOP FIX
Denna appen använder jag ganska sällan, men den använder jag för att ändra ljus, fokus osv i bakgrunden. Där kan man använda sig av penslar och “måla”. Till exempel när man bara vill ljusa upp själva bakgrunden men inte objektet på bilden, eller när man vill ofokusera bakgrunden.

På denna bilden har jag använt mig av filtret A4 och dragit ner temperaturen i VSCO. Sedan har jag ljusat upp bilden i AFTERLIGHT och lagt till “grain” som gör att det blir lite brusigt.


8 comments so far.

8 responses to “Appar jag använder till att redigera bilder”

 1. Zahra says:

  VSCO är bästa appen 😍

 2. Zahra says:

  VSCO är bästa appen 😍

 3. Charlotte says:

  Åh, så bra tips! Använder mig också av de två första apparna 🙂

 4. Charlotte says:

  Åh, så bra tips! Använder mig också av de två första apparna 🙂

 5. Evelina says:

  Bra tips! Jag älskar VSCO :D<3

 6. Evelina says:

  Bra tips! Jag älskar VSCO :D<3

 7. icaibloggen says:

  Mycket bra tips, uppskattar alltid sådana här inlägg!! 🙂 <3

 8. icaibloggen says:

  Mycket bra tips, uppskattar alltid sådana här inlägg!! 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *