Att glamourisera stress

Jag älskar att följa inspirerande och drivna människor på Instagram, men på senaste tiden har jag avföljt ett dussin med människor som jag tidigare inspirerats av dagligen. Jag förstår att man vill dela med sig av både det goda & det onda av sin vardag till sina följare, vilket är jättebra. Men att till exempel, i princip skryta om att man är så stressad att man får hjärtklappning och kalla sig för "superwoman", till en bild med ett inspirerande citat och lägga upp liknande grejer nästintill varje dag för att visa upp hur ”duktig” man är. Det gör ingenting annat än att uppmuntra andra till att stressa ihjäl sig. Det känns som att det blivit en trend att vara stressad. Du måste liksom vara lite mer stressad än alla andra för att vara duktig. Hur skevt är inte det? Jag som själv driver företag vet att man ofta behöver jobba lite hårdare än alla andra när man står på egna ben, men att stressa så mycket att man får hjärtklappning eller att man tillslut måste offra för mycket, kommer inte att gynna dig själv eller någon annan i slutändan. För när du väl gått in i väggen så är det svårt att komma tillbaka, när du väl kommer tillbaka på banan är risken stor att du inte ens klarar av att jobba i ett normalt tempo för att din kropp blivit så stresskänslig. Man behöver låta kroppen få återhämta sig både psykiskt och fysiskt, vi är inga maskiner som kan vara igång dygnet runt.

Jag läste om en tjej som jobbar 16 timmar om dygnet, 6 dagar i veckan. Hon ville bli miljonär innan 30 års ålder för att sedan kunna skaffa familj osv. Men hur ska man kunna klara av att ha en familj och barn som är beroende av en, när man redan är utbränd vid 25 års ålder och tänkt fortsätta i samma tempo? Är det verkligen värt att ha massvis av pengar men en dålig livskvalité? Säger inte att det måste vara så, men jag har väldigt svårt att tro, att det finns dom som är kapabla till att vara igång så intensivt under en längre tid utan att påverkas negativt.

Jag har börjat tänka precis som när jag till exempel varit sjuk och hamnat efter med jobbet och behöver ta igen det jag missst. På samma sätt ska jag behandla mig själv. Har jag jobbat alldeles för mycket nån dag så ska jag få vila lite mer en annan dag. För att hela tiden ha en sund balans mellan jobb och min hälsa.

 
  • Postad i: Daily

Gillar

Kommentarer

Lovisa
,
Håller med dig helt, fattar inte hur det kan ha blivit som en trend??