Att vara egenföretagare

Jag vet att det är väldigt många drivna personer som läser min blogg som antingen har företag redan eller som går i planerna att starta ett. Jag tänkte beskriva de fördelar och nackdelar jag märkt av under mina 2 år som egen företagare. Många tror att det är en dans på rosor men för att lyckas behöver man verkligen lägga ner hela sin själ, gör man det halvdant så blir garanterat resultatet halvdant också.

Trots nackdelarna med att ha ett eget företag så är det definitivt det bästa jag gjort i mitt liv hittills, jag har aldrig vetat vad jag velat bli innan mer än att jag har ett stort intresse för bland annat sälj och marknadsföring. Nu känns det så himla självklart. Att ha eget företag betyder för mig att jag får jobba med i princip allt jag brinner för och kunna kombinera det.

Fördelar och nackdelar:

+ Du är din egna chef, ingen annan kan bestämma över dig. Du jobbar inte för någon annans mål och drömmar utan dina egna.

- Det är väldigt ensamt att vara egenföretagare, i början har man oftast inga anställda och därav inga kollegor som man kanske kan bolla idéer med och ta hjälp utav annars.

+ Du väljer själv dina arbetstider och kan anpassa det till när du är som mest effektiv under dagen. Det innebär dock inte att du kan slappa mer, tvärtom.

- Det krävs enormt mycket tid, du måste lägga ner hela din själ i företaget och tvingas prioritera bort vardagliga saker.

+ Du har själv chansen att påverka din lön beroende på hur mycket du väljer att jobba.

- Att vara ledig eller sjuk existerar knappt, vem ska sköta ditt företag när du inte kan?

+ Du får göra vad du brinner för och bestämmer själv dina arbetsuppgifter.

- Du ansvarar själv för alla roller och uppgifter i företaget, även det du kanske inte tycker är roligt men som behövs.

+ Att ha ett eget företag är otroligt stimulerande och utvecklande då du kommer att behöva gå utanför din comfort zone, för att både du som egenföretagare och ditt företag ska växa.

- Du har inte någon att falla tillbaka på om du skulle misslyckas, allt ligger hos dig. Du kommer ibland att få lära dig den hårda vägen och då gäller det att kunna återhämta sig fort och fokusera framåt alternativt tänka om.

+ Du lär känna dig själv och märker snabbt vilka dina starka och svaga sidor är, samt hur och när du jobbar som bäst och mest effektivt.

 

Gillar

Kommentarer

AyumuSWE,
Kan hålla mig dig på alla punkter. Är uppvuxen med eget företag i familjen. Och som min farfar brukar säga man kan ju inte veta om man inte klarar av det eller funkar om man inte har prövat.
www.ayumuswe.com
Charlotte,
Intressant att läsa! 😊
nouw.com/charlottelinden
Fideli,
Erika,
Intressant!! Vad kul att det går bra för dig ☺️
www.nouw.com/erki
Julia Hjelm,
Intressant och inspirerande!
nouw.com/juliahjelm