Attefallshus

- Inlägget är i samarbete med Polhus.se -

Visste ni att man kan bygga ut utan bygglov upp till 25 kvm på sin egna tomt? Polhus tillhandahåller Attefallshus som passar den som vill ha ett rymligt boende som till exempel gästbostad, sommarstuga eller extra boyta bara. 25 kvadratmeter kanske inte låter så mycket men det finns plats för både sängar, vardagsrum, badrum och kök. För att få bygga ett Attefallshus utan bygglov så måste huset vara ett komplement till ett befintligt bostadshus med bygglov. Innan man börjar bygga ett Attefallshus behövs en bygganmälan lämnas in till kommunen. Man kan läsa mer om det på boverkets hemsida. Huset får som sagt vara max 25 kvadratmeter, max 4 meter högt och det måste placeras 4,5 meter från tomtgränsen. Man kan tro att det kanske är trångt men de är faktiskt högre i tak än vad de flesta lägenheter är. Jag som redan bor i en liten lägenhet har lärt mig hur man ska få plats med allt, det går att få in allt man behöver sålänge man är kreativ och har smarta möbler!

Här är några olika Attefallshus som föll mig i smaken. Det finns Attefallshus med loft och utan. Riktigt smart att ha ett loft som man antingen kan använda som sovplats eller förråd!

Det måste bli såå fint ljusinsläpp med dessa stora fönster!
Såhär skulle det kunna se ut. Tänk vad mysigt att ha en sån sommarstuga nånstans vid vattnet. Hade jag haft hus nu så hade det varit perfekt som ett kontor hemma. Eller varför inte ha det som gäststuga och hyra ut det över sommaren? Det finns ju så mycket man kan använda det till! Jag blev helt plötsligt jättesugen på att skaffa hus, drömmen verkligen!

Gillar

Kommentarer