Axelstöd

- Inlägget innehåller reklam i samarbete med Svensktkosttillskott -

Godmorgon på er! Jag kom precis hem från jobbet, det blev bara 1,5 timme idag då jag egentligen har min lediga dag men vi har alltid möte på Tisdagar. Därför är det inte så kul att få sin lediga dag just på Tisdagar eftersom man ändå inte får någon sovmorgon. Den som inte ska jobba samma dag har dessutom ansvaret över att toan blir städad. Just idag var det verkligen fel tillfälle då jag vaknade upp med en sån extrem smärta i min axel att jag knappt kunde röra på armen (därför passar detta inlägget extra bra idag komiskt nog) och nu efter städningen har jag ännu ondare. Antar att jag legat på något konstigt sätt när jag sovit. Det enda sättet jag kan sova på är på magen med högra armen under kudden. Men, sedan jag fick problem med min axel så går det inte att ligga i den ställningen om jag har ont och då är det nästintill omöjligt att somna.

Jag har haft problem med min axel i några år nu, det går hela tiden i perioder. Jag kan alltså gå helt smärtfri i en hel månad men sen kommer det tillbaka igen utan att jag gjort något annorlunda. Jag vet faktiskt inte vart det kommer ifrån och jag har aldrig kollat upp det ordentligt heller vilket jag egentligen borde göra såklart. Har varit hos läkaren en gång men läkaren jag träffade kunde inte säga vad det berodde på utan gav mig tips på några övningar som aldrig hjälpte sen har jag inte tagit tag i det bara. Det blir inte bättre utav att jag tränar heller. När jag får som mest ont så är det när jag suttit vid datorn länge eller legat på ett visst sätt när jag sovit.

Nu när jag har som mest ont så har jag börjat använda ett axelstöd och det har gjort sån enorm skillnad. Jag kan faktiskt sitta och jobba vid datorn utan att få ont, iallafall så att det går att stå ut. Axelstödet är från märket Rehband och går att köpa hos Svensktkosttillskott. Just det här axelstödet ger extra stabilt stöd och är perfekt om man har muskelspänningar, muskelbristning i axelleden eller instabilitet. Materialet är i funktionsmaterialet Neopren som gör att det blir ökad värme till närliggande muskler. Just värme har hjälpt mest på mig när jag haft ont, innan jag fick detta axelstödet så brukade jag värma en vetekudde och lägga på axeln. Nu behöver jag inte det längre! Den enda nackdelen är att jag tycker just detta stödet är lite klumpigt att ha under kläderna och det blir nästan för varmt. Jag föredrar iallafall att ha kortärmat när jag har stödet på mig. Axelstödet finns i storlekarna S-XXL men sen går det även att reglera banden över axeln och bröstkorgen. Se till dock att välja rätt storlek så att det sitter ordentligt. Självklart finns det till både höger och vänster axel.

Bifogar en storlekstabell här!

 

Svensktkosttillskott säljer även stöd till knä, armbåge, lår, fotled och hand.

Gillar

Kommentarer