Bevara gamla minnen

Inlägget är i samarbete med bgavideo.com

Jag har länge tänkt att jag vill se filmer på när jag var mindre, jag vet att det finns hur många filmer som helst på mig men jag kan inte minnas någon då det var så himla längesen jag fick se dom. Jag föddes ju på 90-talet, då var alla filmer på videoband och man behövde ha en vhs-spelare för att kolla på dom. Det vill säga, alla filmer som finns på mig ligger på videoband. För att kolla på dom behöver man alltså en vhs-spelare, vem har det idag? Inte jag iallafall och inte någon i min närhet heller. Det var väldigt många år sedan vi hade en sån.

Fram tills för några veckor sedan har jag inte haft någon tanke på att jag faktiskt kan få över filmerna på en dvd/usb. Det hade varit jättekul att kunna ta fram på datorn ibland och kolla på, speciellt när man får barn i framtiden. Tänk vad kul att kunna jämföra likheter! Sen hade det framförallt varit mycket smidigare att ha ALLT på ett usb istället för att ha flera lådor med filmer som tar plats, och en stor ful vhs-spelare.

Det finns ett företag som heter BGA VIDEO som överför analogt till digitalt format. Dom är faktiskt ledande på marknaden när det kommer till att föra över videoband, smalfilmer och bilder. Vissa gamla band kan bli dammiga och tappa färgen, därför kan man även få hjälp med färgkorrigering och rengöring hos BGA VIDEO. Filmerna blir som nya!

Jag såg att dom har en av sina butiker hyfsat nära där jag bor, men dom har även upphämtning och hemleverans över hela Sverige. Hur bra som helst! (Ni kan kolla här om ni har en butik i närheten). Det enda ni behöver göra är att ta er till närmsta butik med filmerna ni ska "framkalla" och så får ni ett prisförslag!

 

Gillar

Kommentarer