Låna eller investera med Lendify

- Inlägget innehåller reklam i samarbete med Lendify -

Under detta året har jag blivit ganska intresserad av att börja investera mina pengar och något som jag snappade upp ur en artikel på en annan blogg är att man kan investera i lån. Det finns ett företag som heter Lendify som även är Sveriges största marknadsplats för lån, men vad som gör de unika är att pengarna kommer ifrån privatpersoner. Genom att låna mellan privatpersoner så får man bort mellanhänderna vilket gör att man kan som låntagare få mycket bättre ränta. Väldigt effektivt! Även de som investerar pengar i Lendify får då en god och stabil utkastning. Jag har gjort ganska mycket research om företaget och majoriteten av det jag kunde hitta både bland låntagare och investerare verkar vara nöjda med deras tjänst. Genom att till exempel samla sina lån hos Lendify så har deras kunder sänkt sina månadskostnader med i snitt 1950 kronor, vilket är ganska mycket enligt mig. Eftersom att Lendify vill hjälpa privatpersoner att få en bättre ekonomi så har de ett lojalitetsprogram, Lendify rewards. Genom det kan man som kund samla poäng (genom att till exempel betala in i tid) och byta in poängen mot en lägre ränta.

Låna pengar När du lånar pengar hos Lendify så lånar du av andra privatpersoner som har investerat sina pengar i lån. Eftersom att banken inte är inblandad så blir det billigare och effektivare. Låneprocessen är helt digital och du identifierar dig genom BankID, att fylla i en ansökan tar endast cirka 2 minuter och du får svar direkt, även på kvällar och helger. Blir din ansökan godkänd så får du pengar direkt in på ditt konto inom några timmar. Din ansökan är inte bindande utan när du får ett erbjudande så är det giltigt i 30 dagar.

Investera pengar När du investerar pengar via Lendify så sprids kapitalet på minst 40 stycken olika lån för att sprida risken. Du väljer vilken kontotyp du vill ha, antingen Autoinvest Kort eller Autoinvest Lång samt hur mycket du vill investera. Resten går på automatik och du får månatliga återbetalningar som du även kan välja att återinvestera om du vill. Pengarna du investerat är även skyddade genom Kreditförlustfonden som används vid försenade betalningar eller kreditförlust.

 

Gillar

Kommentarer