Tips på nyttig smoothie med vetegräs!

Inlägget är i samarbete med Svenskhalsokost.se

Godmorgon! Klockan är nu halv 9 och jag har precis gjort mig en smoothie och ska äta lite frukost. Senaste tiden har jag börjat min morgon i princip varje dag med att göra en smoothie. Jag har även börjat dricka mindre energidryck och ersatt det med min favoritsmoothie istället, jag känner mig faktiskt mycket piggare. Det är en grön supernyttig smoothie med bland annat vetegräs i. Vetegräset ger en väldigt frisk smak men ändå med lite sting i. Förutom att det är fräscht att ha i smoothies och juicer så är det otroligt bra för kroppen. Vetegräs innehåller klorofyll, aminosyror, vitamin E, kalcium, zink, järn och koppar. Klorofyllet ökar flödet av syre genom blodkärlen och tros även ha betydelse för immunförsvaret och en normal matsmältning. Klorofyll får man vanligtvis i sig genom mörka grönsaker som tex broccoli, spenat eller såklart vetegräs.

Jag har testat vetegräs i mina egna smoothies en gång tidigare men en annan sort, jag fortsatte dock aldrig med det då jag tyckte att just den sorten smakade så himla äckligt. Denna är mycket godare. Smaken är lite speciell men sålänge man har andra ingredienser som balanserar upp så blir det bara fräscht. Tror även att smoothien jag brukar köpa på vårt lokala smoothie och juiceställe innehåller vetegräs om jag inte minns helt fel. Det har faktiskt blivit ganska trendigt med vetegräs just nu, eftersom att det är en sådan superboost för kroppen. Har ni inte redan testat det tycker jag absolut att ni ska göra det! Den sorten jag kör på är ifrån Svensk Hälsokost. Rekommenderad dos är en halv till en hel tesked om dagen och sedan kan man utöka det successivt till mellan en halv till en hel matsked istället.

Receptet på min smoothie: 1/2 banan 2 1/2 dl färskpressad saft från apelsin 1 dl mango, fryst 25 g babyspenat 2 cm ingefära 1 msk vetegräs 1 msk kokosolja, utan smak

Om ni testar den så får ni gärna säga till vad ni tyckte om den! <3

Gillar

Kommentarer

Charlotte,
Åh, måste testa! 😃
nouw.com/charlottelinden
Emilia,
Oj vilken spännande smoothie?! ?
nouw.com/larssonemilia
Matilda,
Ska verkligen prova!
Nouw.com/matildasamevall
Erika,
Det där måste jag testa. Hört så bra om vetegräs!
www.nouw.com/erki
Harriet,
Smoothien ser ju riktigt god ut,mums.
www.harrietgripenberg.com
Gisela,
Smoothie är som frukostens pyttipanna, man kan blanda ihop massa saker å få en fantastisk frukost. Jag älskar mango och använder spirulina i mina. De blir Alien-gröna och jättegoda!
nouw.com/Lantlilivmittistan
Karoline,
Så himla gott det såg ut alltså! Man blir ju sugen att testa?
www.devote.se/karoliness
Jenny,
Vad god den ser ut 😊 måste testa någon gång 😊
jennysvardag.se
Jennifer,
Ser otroligt god ut, måste prova!
nouw.com/jenniferlinneaa
EMMA,
Eller hur! Håller verkligen med dig 😊
www.emmas.nu