Vad är en entreprenör egentligen?

Något som jag sett mycket av senaste tiden och faktiskt stört mig lite på, är hur många som kallar sig för entreprenörer. Det har oftast varit personer som på något sätt håller på med network marketing eller är konsulter/återförsäljare. Har till och med sett personer inom network marketing som kallar sig för beautypreneur/mompreneur. Vänta va?! Jag vet att gränsen mellan företagare och entreprenör kan vara ganska luddig och hårfin men det finns iallafall vissa saker som är grundläggande för en entreprenör.

För mig är en entreprenör någon som har en idé och utvecklar den från grunden, det kan vara antingen en produkt eller tjänst. Skillnaden mellan en entreprenör och en enbart företagare är då att en entreprenör är nyskapande medan en enbart företagare tar ett koncept och bygger vidare på det. Hur fancy det än låter att vara entreprenör så skulle jag nog säga att jag är både företagare och entreprenör. Jag älskar att vara nyskapande, bygga upp något nytt och unikt från grunden, starta olika projekt m.m runt min verksamhet. Jag har alltid något nytt i åtanken. Mitt företag idag en digital byrå vilket det redan finns många av, däremot är mina tjänster och arbetssätt något helt utanför det vanliga. Det är som 50 olika verksamheter i en enda verksamhet. Det enda jag egentligen har gemensamt med andra digital byråer är att vi jobbar digitalt. Därav ser jag mig som både företagare och entreprenör. Jag har redan flertalet andra idéer jag vill genomföra och starta upp som verksamheter. Men en sak i taget haha! Det kan nog vara fördelen med att ha lite av båda, jag vill inte hoppa vidare till nästa direkt och lämna annat bakom mig utan jag vill gärna ha flera bollar i luften samtidigt. Kort sagt, du behöver absolut inte ha skapat något världsförändrande men iallafall stå bakom idéen, skapandet och utveckling av något som skiljer sig ifrån andra.

Förstår ni nu vad jag menar med att jag stör mig på att personer som endast säljer en produkt/tjänst kallar sig för entreprenör? Det finns ingenting som kopplar det till en entreprenör. Dom har inte gjort något som är relevant till idéen eller skapandet av tjänsten/produkten. Utan det enda dom gör är att rådgiva och sälja. Det förstör lite innebörden av entreprenörskap. Misstolka mig inte, det är inget som är bättre eller sämre än det andra, bara att det har olika innebörd. Du kallar dig inte för byggare om du enbart har sålt huset och inte byggt det. Eller hur? Det är två helt skilda saker.

Gillar

Kommentarer

Jennie,
Super bra inlägg! 😃
beutyela.se
Zahra,
Bra inlägg! Håller med 😊
Nouw.com/zahraajami
icaibloggen,
Sv: Tusen tack <3 Kul att många uppskattade inlägget! Detta inlägget du gjort är med bra! Man förstår skillnaden bra! 😊
nouw.com/icaibloggen
Charlotte,
Har också stört mig på att entreprenör är ett ord som var och varannan person slänger sig med nu för tiden!
nouw.com/charlottelinden
My Carlsson,
Bra inlägg! Intressant!
mycarlsson.se
Evelina,
Bra inlägg!! <3
www.evelinarou.com